Praktische tips voor het creëren van een fijne thuiswerkplek

06 maart 2024

Ben jij van plan om straks in jouw nieuwbouwhuis een thuiswerkplek te creëren? Dan wil je hier natuurlijk je werk zo prettig en optimaal mogelijk kunnen doen. De volgende tips gaan je helpen jouw thuiswerkplek zo goed mogelijk in te richten.

Kies een rustige kamer
Het is natuurlijk belangrijk dat jij je tijdens je werk zo goed mogelijk kunt concentreren. Dan is het fijn als je in een ruimte zit zonder veel achtergrondgeluiden. Kies dan ook voor een kamer die zo rustig mogelijk is.

Zorg voor licht van buiten
Natuurlijk licht draagt positief bij aan je productiviteit en welzijn. Zorg er dus voor dat je thuiswerkplek beschikt over voldoende natuurlijk licht. Eventueel kun je een lichtfilter installeren voor vermindering van schittering op je beeldscherm. Houd in je achterhoofd dat goede ventilatie van de ruimte ook belangrijk is. En ben je dan straks eindelijk aan het werk op je thuiswerkplek, loop dan tijdens je pauze eens een rondje buiten voor wat extra daglicht en frisse lucht.

Goed bureau en comfortabele bureaustoel
Om nek-, rug- en schouderklachten te voorkomen is het belangrijk dat je beschikt over een goed bureau en een comfortabele bureaustoel. Stel deze in op de juiste hoogte, zodat je met een goede houding aan het werk kunt.

Vermijd afleiding
Beperk persoonlijke/onnodige spullen rondom jouw werkplek. Dit oogt wel gezellig, maar kan ook voor afleiding zorgen.

Opgeruimde werkplek voor een opgeruimd hoofd
Houd je werkplek netjes opgeruimd. Dit zorgt voor een opgeruimd hoofd, minder stress en meer focus. Voldoende opbergruimte om je spullen op te ruimen kan daarom op jouw thuiswerkplek niet ontbreken, maar houd de spullen die je vaak nodig hebt wel binnen handbereik zodat je snel aan de slag kunt.

Alvast veel werkplezier op jouw nieuwe thuiswerkplek!