Regendouche: wat zijn de voor- en nadelen?

12 januari 2022

Twijfel je of je je normale douchekop wilt vervangen door een grote, mooie regendouche? Lees dan eerst deze tips door!

Ondanks dat jouw douchemoment nog lekkerder wordt en een regendouche een mooie, luxe uitstraling heeft, zijn er punten om rekening mee te houden.

Stel je voor; een warme, zomerse regenbui die je compleet in water hult, maar dan in je eigen badkamer. Ontspannen afkoelen of juist warm worden door een zachte stortbui. De voordelen van een regendouche kun je waarschijnlijk zo bedenken, maar er zijn ook zeker een aantal aspecten om over na te denken. We helpen je op weg met je keuze voor wel of niet een regendouche.

De voordelen
Ten eerste: een regendouche heeft een mooie, luxe uitstraling. Alleen al het installeren van een regendouche kan je badkamer al meer een luxe gevoel geven. Over het algemeen zijn de ontwerpen stijlvol en de waterstroom is soepel en gebalanceerd. Hierdoor geeft een regendouche snel een ontspannen gevoel, net als het gevoel dat je krijgt als je eronder staat. Jouw douchemoment wordt een echt verwenmoment met een regendouche, doordat je het idee hebt dat het water vanuit verschillende punten komt.

De nadelen
Een van de grootste nadelen van de regendouche is de prijs. Alhoewel de goedkoopste modellen beginnen bij € 100, kan de totaalprijs met installatiekosten hard oplopen. Daarnaast is de douche niet herstelbaar; deze hangt vast aan een stang of aan het plafond. Wel is het mogelijk om een doucheset te installeren waarbij je zowel de grote regendouche hebt, als een losse kop ernaast die je wel los kunt gebruiken.

Ook verbruikt een regendouche over het algemeen veel water, waardoor de kosten op kunnen lopen en een regendouche niet altijd even millieuvriendelijk is. Gelukkig komen de duurdere modellen steeds vaker met waterbesparende technologieën, waardoor je het vorige weer tegengaat.

Waar op te letten bij aanschaf
Ben je overtuigd en heb je stiekem zojuist al gezocht naar een passende regendouche? Let dan op het volgende; het is belangrijk dat je cv-ketel het verbruik van de regendouche aankan, aangezien deze meer (warm) water zal gebruiken. Heeft je cv ketel een te kleine capaciteit, dan loop je het risico dat je ineens onder een koude douche staat. Ook is het belangrijk dat er idealiter 30 centimeter tussen je hoofd en de douchekop zit. Houd hier rekening mee met het inmeten van de douche; is dit qua hoogte mogelijk in jouw badkamer?

Heb je alle voor- en nadelen tegenover elkaar gezet en ben je eruit? Dan staat jou niks meer in de weg! Voor welk model ga jij?