Slim en soepel verhuizen: 7 verhuistips

03 mei 2023

Verhuizen, het is een hele klus en er komt vaak veel op u af. Maar hoe kunt u het verkassen zo efficiënt mogelijk aanpakken? We geven 7 tips die u kunnen helpen zo slim en ontspannen mogelijk te verhuizen. Klaar om een verhuis-pro te worden?

1. Doe spullen weg
Als u gaat inpakken, komt u er vaak achter hoeveel spullen u eigenlijk heeft. Maar moet dit allemaal wel mee naar uw nieuwe stek? Tijdens een verhuizing heeft u een item ruim 15 keer in uw handen. Misschien maakt dit het makkelijker om te bedenken of dat het waard is om te houden.

Maar wat doet u dan met al die overbodige spullen? Heel simpel! Misschien kunt u er wel iemand blij mee maken in uw vrienden- of familiekring, zet het op marktplaats, schenk het aan een goed doel of gooi het in de prullenbak.

2. Doe alles (echt alles!) in dozen
Dozen zijn hartstikke handig omdat u er veel spullen in kwijt kunt maar ook omdat ze gemakkelijk te stapelen zijn. Daarnaast blijven uw spullen zo goed beschermd. Kies voor echte verhuisdozen en geen dozen uit de supermarkt. Ze bieden u meer comfort, zijn makkelijk te vouwen en hebben een sterke bodem. Zorg ook voor wat extra vul- en inpakmateriaal zoals bubbeltjesplastic en keukenpapier.

3. Schakel hulp in
Alles alleen doen klinkt niet alleen ongezellig, het is vaak ook erg onhandig. Het gezegde “vele handen maken licht werk” bestaat niet voor niets. Schakel daarom hulp in tijdens de verhuizing om het vlot te laten verlopen. Vraag ook niet te veel mensen, want dan bestaat de kans dat u elkaar juist in de weg gaat lopen tijdens de verhuizing.

4. Label uw spullen
Niets onhandiger dan dat u straks in je nieuwe huis staat met stapels dozen om u heen en u geen idee hebt wat waar in zit. Door op de dozen te schrijven wat erin zit en voor welke ruimte het is, weet u straks precies wat waar hoort. Uitpakken kost best wat tijd en niet alles hoeft direct, zo kunt u dus ook gemakkelijker bepalen waar u mee wilt beginnen.

5. Parkeergelegenheid
Verhuizen is spullen sjouwen, maar het is zonde van uw tijd en energie om te tillen van een verre afstand. Daarom is het wel zo prettig als u een parkeerplek hebt dichtbij de nieuwe woning. Probeer daarom altijd een plekje voor de deur te bemachtigen, bijvoorbeeld door eerder al uw auto op die plek te parkeren. Zo kan op de dag zelf de verhuiswagen op deze plek staan.

6. Maak een tas of doos met spullen voor de eerste dag
Door alle drukte rondom het verhuizen, is het waarschijnlijk nog niet gelukt om de dozen ook uit te pakken en de ruimtes in te richten. Dus als u geen zin heeft om uw eerste nacht te zoeken naar toiletspullen of een pyjama, is het verstandig om vast een tasje klaar te zetten.

7. Begin tijdig
Zorg dat u ruim van tevoren een planning hebt gemaakt en dat alle hulptroepen zijn ingeschakeld. Met een verhuisplanning zorgt u voor overzicht tijdens een toch vaak wel hectische periode. Zeker voor de liefhebbers van afvinken is dit een must!

Succes met uw verhuizing!