Hoe kiest u het beste verhuisbedrijf uit?

27 juni 2022

Als u gaat verhuizen is hulp altijd welkom. De ervaren verhuizers van verhuisbedrijven weten verhuizingen vaak vlekkeloos uit te voeren. Dit scheelt u veel tijd én zorgen. Maar welk bedrijf kiest u nu eigenlijk? En waarom? Lees snel onze tips.

Als het om verhuisbedrijven gaat is de keuze reuze. Een verhuizing is vaak veel werk en neemt onnodig veel stress met zich mee, waardoor veel mensen voor de service en expertise van een verhuisbedrijf kiezen.

Een verhuisbedrijf neemt verschillende taken uit handen, zoals onder andere het inpakken van breekbare spullen, inladen van grote meubels en het uit elkaar halen en in elkaar zetten van kasten. Veel van deze taken kosten veel energie en tijd, dus het inschakelen van een professional kan erg handig zijn. U hoeft tevens geen aparte verhuiswagen of -bus te regelen. Dit zit vaak inbegrepen in de service van verhuisbedrijven.

Waar zijn de kosten uit opgebouwd?

De kosten voor een verhuisbedrijf variëren vaak sterk en zijn afhankelijk van vele eigenschappen. Ten eerste maakt het verschil of u huurt van een Erkende verhuizer of een niet Erkende verhuizer. Indien een verhuisbedrijf een Erkende verhuizer is, voldoet de verhuizer aan de opgestelde kwaliteitseisen op het gebied van kwaliteit, veiligheid en milieu. Een niet erkend verhuisbedrijf hoeft kwalitatief niet per se slechter te zijn, maar ze zijn vaker wel goedkoper. Andere elementen zijn de voorrijkosten, de af te leggen afstand en de omvang van de verhuizing. Ook is een verhuizing waarbij een lift gebruikt moet worden duurder dan als u verhuist naar een woning met één verdieping.

Waar moet u op letten bij het kiezen van een verhuisbedrijf?

Verhuisbedrijven zijn populair en vaak volgeboekt, dus het is belangrijk om een week of 6 van tevoren te plannen. Vaak is het laatste weekend van de maand het populairst, aangezien dan de meeste contracten ingaan. Ook is het goed om te kijken naar vorige ervaringen, naar de prijs en de aanvullende opties van de verhuizer. Kijk ook naar toeslagen, de voorwaarden en de hoogte van het eigen risico.

Veel succes met uw verhuizing!