Tips voor het uitkiezen van een gietvloer

17 juni 2022

Het geraamte van uw nieuwbouwhuis staat, dan is het nu tijd om de vloer uit te kiezen. Gaat de voorkeur uit naar een gietvloer, dan zijn er nog vele opties en mogelijkheden voordat u de perfecte vloer hebt liggen. Wij geven u een paar tips!

Tip 1: Ga fysiek vloeren kijken

Wanneer u gaat rondkijken naar een nieuwe vloer, is het belangrijk dat u eerst alles fysiek in een showroom ziet, voordat u een keuze maakt. Alles ziet er in het echt anders uit en misschien ziet u in de showroom wel een vloer die u nóg mooier vindt dan u huidige keuze. U krijgt gelijk een beter beeld van de kleur en textuur. Ook kunt u gelijk al uw vragen stellen en u krijgt praktische informatie over kosten en tijd.

Tip 2: Kies de juiste kleur

Net als alles in de wereld van wonen, is ook bij gietvloeren het aanbod groot. De hoeveelheid verschillende kleuren die u kunt kiezen is groot en iedere kleur heeft voor- en nadelen. Houdt rekening met uw interieur, de lichtinval, de grootte van de ruimte en de andere aanwezige kleuren. Heeft u een donkere, kleine ruimte, neem dan een lichte vloer. Bij grote, lichte ruimtes staat juist een donkere vloer weer mooi. Kijk verder naar of u de kleur ook de komende jaren mooi blijft vinden. Probeer niet een tijdelijke trend te volgen, maar vooral wat u aanspreekt. Grijs is de meest populaire kleur, aangezien grijs tijdloos is en gemakkelijk te combineren is met andere kleuren.

Tip 3: Nog meer opties

Er zijn dus nóg meer opties, zoals de keuze tussen een egale gietvloer, of juist een vloer met beton effect. U kunt ook nog een keuze maken tussen een matte of glimmende vloer. Ook kunt u een geluiddempende laag erin verwerken of gaan voor holle plinten. Het is aan te raden om u in te lezen op alle (extra) opties, voordat u een definitief besluit maakt.

Tip 4: Waar komt de vloer te liggen?

Alleen in een enkele kamer of overal in uw woning? Dat kan allemaal! Indien het financieel haalbaar is en u in meerdere kamers een nieuwe vloer nodig hebt, is het aan te raden om meerdere kamers tegelijk te doen. Zo hoeft u later geen drempels in te brengen, heeft uw woning een uniform uiterlijk en is het financieel interessant om een relatief lagere prijs te betalen dan wanneer u het los laat doen.

Tip 5: Ken de risico's

Het is ook goed om vooraf de risico's te weten, want de ene vloer is de ander niet. Laat u goed informeren over de verschillende vloeren. Zo zijn er vloeren die beter tegen krassen kunnen, van bijvoorbeeld huisdieren die veel over de vloeren lopen. Andere vloeren zijn weer meer geschikt voor nieuwbouwhuizen en andere vloeren zijn mooier, maar scheuren sneller. Laat u goed informeren over de vloer die in uw situatie past.