Update Trije Terpen Dokkum

08 maart 2023

Wij willen alle respondenten hartelijk danken voor het invullen van de enquête. Wij zijn blij met de vele reacties die binnen zijn gekomen. Met alle input is de ontwikkelaar bezig om deze nieuwbouwlocatie zo vraaggericht als mogelijk te ontwikkelen.

Resultaten enquête

Bijna driekwart van de respondenten wonen momenteel al in een koopwoning waarvan verdeeld in vrijstaande woningen, rijwoningen of twee-onder-één kapwoningen. De grootste groep heeft als voorkeur aangegeven dat een nieuwe woning in Trije Terpen naar een vrijstaande woning of een twee-onder-één kapwoning uitgaat. Een tuin op het zuiden heeft bij driekwart van de respondenten de voorkeur.

Veel gehoorde redenen om te willen verhuizen naar de Trije Terpen zijn; de behoefte om dichter bij ‘het werk’ te wonen en bij voorzieningen zoals winkels en scholen, gelijkvloers wonen, ruimer wonen, starten op de woningmarkt, duurzaam c.q. gasloos wonen en ten slotte wonen aan het water.

 

Planning

Samen met de gemeente is gestart met de voorbereiding van de (bestemmingplan)procedure. De komende maanden krijgt dit nadere invulling. In de volgende nieuwsbrief houden we u hier graag van op de hoogte.

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Nieuwbouw Trije Terpen?

Bekijk ook het project Nieuwbouw Trije Terpen

Toekomstig
custom media